Referencie

Palace Art Hotel

MIESTO REALIZÁCIE: Pezinok, Slovenská republika

PREDMET REALIZÁCIE: Cieľom bolo akusticky vyriešiť priestory wellness centra, čiže znížiť dobu dozvuku spôsobenú odrazom zvuku od hladkých povrchov ako sú voda, dlažba a obklady. Použil sa hladký bezšpárový akustický obklad v kombinácií s prefabrikátmi zo sadrokartónu. Tie tvorili najmä svetelné niky po okrajoch akustického stropu. Výsledkom je znížená ozvena typická pre takéto zariadenia a príjemný zážitok z pobytu v relaxačnom centre.

POUŽITÉ MATERIÁLY: Rockfon Mono Acoustic, Easyboard

Palace Art Hotel v Pezinku na stiahnutie vo formáte PDF tu

Kancelárie HB REAVIS

MIESTO REALIZÁCIE: Bratislava, Slovenská republika

PREDMET REALIZÁCIE: Kancelárske priestory jedného z najväčších developerov sú poňaté veľkoryso. Veľké spoločné priestory open office, chillout zone, reštaurácie, otvorené schodisko a pod. vyžadovali individuálny prístup k riešeniam priestorovej akustiky. Preto sa zvolilo na takmer každý priestor iné riešenie. Samotné akustické materiály a riešenia boli doplnené o individuálny dizajn tvarovaným sadrokartónom.
Výsledný efekt bol ocenený titulom Office roka 2019. Ešte väčším ocenením je však pozitívna reakcia zamestnancov, ktorým sa tak vytvorili komfortné a akusticky príjemné podmienky pre prácu.

POUŽITÉ MATERIÁLY: Vogl Deckensysteme, EasyBoard

Kancelárie HB Reavis na stiahnutie vo formáte PDF tu

Tento obrázok nemá vyplnený ALT popisok, jeho názov je predelova-linia-farebna-1024x2.jpg

Zasadacie miestnosti Kovoprojekt

MIESTO REALIZÁCIE: Bratislava, Slovenská republika

PREDMET REALIZÁCIE: Cieľom bolo akusticky vyriešiť tri rovnako veľké zasadacie miestnosti. Štandardne používaný pohltivý materiál sme prispôsobili na mieru aktuálnemu priestoru, jednak tvarovo a jednak farebne. Výsledkom boli tri rozličné steny, ktoré boli tvorené štvorcami rôznej hrúbky, čím vytvárali zaujímavý priestorový efekt. Miestnosti boli doplnené o voľne zavesené priestorové absorbéry štvorcového tvaru v neutrálnej bielej farbe.
Takouto kombináciou získali rekonštruované miestnosti nové akustické parametre. Tie sa prejavujú v nižšej dobe dozvuku a lepšej zrozumiteľnosti reči, ktorá je v zasadacej miestnosti nevyhnutná.

POUŽITÉ MATERIÁLY: Heradesign Superfine, Knauf Ceiling Solutions – AMF TOPIQ Sonic Element

Zasadacie miestnosti Kovoprojekt na stiahnutie vo formáte PDF tu

Tento obrázok nemá vyplnený ALT popisok, jeho názov je predelova-linia-farebna-1024x2.jpg